Selecteer een pagina

Beveiliging tegen fraude bij e-commerce

Aproov Decision komt tussenbeide op het gebied van fraudebestrijding in e-commerce. Onze service analyseert transacties namens e-commercesites van partners. Het doel is om e-verkopers te helpen het risico op bankpasfraude en identiteitsdiefstal in te perken.

Waarom controleren we?

Bij fraudetechnieken gaat het om diefstal van identiteits- en / of bankpasnummers van gewone consumenten. Aproov-besluit is verplicht voor e-commercesites van partners om hen en hun klanten te beschermen tegen fraude en de gevolgen ervan.

Onze rol is daarom om een bepaald aantal controles uit te voeren op de bestellingen die ze naar ons verzenden om ervoor te zorgen dat de auteur van een bestelling geen identiteit of een overgenomen bankpas gebruikt.

Veel gestelde vragen

Ik heb al probleemloos op verschillende e-commerce sites besteld. Waarom controleert Aproov Decision mij vandaag?

Fraudeurs doen zich soms voor als mensen die regelmatig online winkelen. Om dit te voorkomen, past Aproov Decision haar controleprocedures en -criteria voortdurend aan om e-handelaren en uzelf te beschermen. Dit is de reden waarom een element van uw bestelling een verzoek om verificatie kan activeren, zelfs als dit niet het geval was bij uw eerdere bestellingen.

Mijn betaling is geaccepteerd. Waarom moet ik reageren op Aproov Decision checks?

De door de bank verstrekte bankautorisatie garandeert niet dat de gebruiker van een bankkaart inderdaad de houder is. Inderdaad, als de nummers op uw bankkaart zijn overgenomen en u heeft het nog niet opgemerkt, kan niemand de controleservices van het betalingssysteem hiervan op de hoogte stellen. U wordt dan het slachtoffer van fraude. De rol van Aproov Decision is daarom om te verifiëren dat u de bron van de bestelling bent.

Is Aproov Decision in het bezit van mijn bankgegevens?

Aproov Decision heeft geen toegang tot het wissen van kaartgegevens. Alleen de BIN * kan door de verkopersite worden verzonden naar Aproov Decision.

* 4 of 6 eerste openbare cijfers om de naam te identificeren van de bank die de bankkaart heeft uitgegeven.

Kunt u de stroom van een bestelling opschorten?

Aproov Decision kan in geen geval een bestelling annuleren of een mogelijke incasso opschorten. Alleen de e-handelaar bij wie u uw aankoop heeft gedaan, kan dit doen. Neem voor het annuleren van een bestelling contact op met de klantenservice van de e-merchant (bedrijf).

Kan Aproov Decision mijn bestelling annuleren als dit een risico inhoudt?

Nee, Aproov Decision kan in geen geval een bestelling annuleren in plaats van een handelaarsite. De beslissing om een bestelling te annuleren die mogelijk een risico op fraude inhoudt, berust bij de e-handelaar. Hij mag in geen geval profiteren van het enige advies van Aproov-beslissing om een transactie te weigeren, als er geen aanvullende verificatie is uitgevoerd. Neem voor het annuleren van een bestelling contact op met de klantenservice van de e-merchant (bedrijf).

Kan ik een verzoek indienen om niet langer in de Oneytrust S.A.-database te verschijnen?

In overeenstemming met wet nr. 78-17 van 6 januari 1978 met betrekking tot gegevensverwerking, bestanden en vrijheden, hebt u het recht op toegang, rectificatie en verwijdering van uw persoonlijke gegevens. Als u dit recht wilt uitoefenen, stuur ons dan een schriftelijk verzoek, vergezeld van een fotokopie van uw identiteitsbewijs, per e-mail naar het adres: cil [at] oneytrust.com (le [at] wordt vervangen door @ bij het verzenden van uw e-mail).